Βιογραφικό

Η Ναταλί Βαλυράκη γεννήθηκε στο Χαράρε, Ζιμπάμπουε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ξεκίνησε σπουδάζοντας Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, απέκτησε τα αντίστοιχα πτυχία σε Αγγλικά (Proficiency of Michigan), Ισπανικά (Diploma Bàsico de Español) και Ιταλικά (Certificato Superiore).

Το Δεκέμβριο του 1999 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο) και το απέκτησε το αντίστοιχο πτυχίο το Σεπτέμβρη του 2002.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2004 και ολοκληρώθηκαν το Μάρτη του 2007, οπότε και της απονεμήθηκε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από τότε, παρακολουθεί συνεχώς εκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις σχετικά με την ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου, τις μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και τη Συμβουλευτική γονέων.

Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και τη διάγνωση του τεστ νοημοσύνης WISC-III και αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της σειράς Ariston Tests για τα Χανιά. Από το 2014 εφαρμόζει τη μέθοδο TOMATIS σε παιδιά και ενήλικες.Οργανώνει Σεμινάρια Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα Gordon και δουλεύει ως Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού. Έχει εκπαιδευτεί στο Sandplay Therapy το οποίο χρησιμοποιεί θεραπευτικά παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Έχει οργανώσει πλήθος σχολών γονέων σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά, και έχει συμμετάσχει σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές, πάντα με θέμα το παιδί, την οικογένεια και το σχολείο.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και του Play Therapy International.

Η επαγγελματική της εμπειρία πηγάζει από την ενασχόλησή της με το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον τομέα των ξένων γλωσσών από το 1997 πάντα κάτω από το πρίσμα του ψυχολόγου.

Από το Μάρτη του 2015 έως κι σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο ως ψυχολόγος και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και οικογένειας.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της κ. Βαλυράκη.